XXXI. Lékárnické dny v Prostějově zacílily na endokrinologii

Vloženo: 04.10.2015

XXXI. Lékárnické dny se konaly ve dnech 2.-4. října 2015 v prostorách Národního domu, významné kulturní památky České republiky a architektonické dominanty města Prostějova pod záštitou senátorky Senátu PČR Boženy Sekaninové a MUDr. Jitky Chalánkové, poslankyně PS PČR.

Letos byly nosnými tématy endokrinologie, diabetes mellitus a fytoterapie. Jednotlivá odborná sdělení prezentovali mj. doc. MUDr. Zdeněk Fryšák, CSc., prof. RNDr. Jiří Vlček, CSc., MUDr. Ondřej Krystyník, MUDr. Jaromíra Gajdová, MUDr. Jitřenka Venháčová, PharmDr. Josef Malý, Ph.D., MUDr. David Koupý, PharmDr. Jaroslav Peč, Ph.D., prof. RNDr. Václav Suchý, DrSc., Mgr. Ladislav Svatoš, PharmDr. Petr Jílek, CSc., PharmDr. Sylva Klovrzová a PharmDr. Jaroslav Roh, Ph.D.

Nedělní dopoledne se již tradičně věnovalo současným problémům v lékárenství. Své názory v jednotlivých sděleních i v panelové diskuzi prezentovali mj. MUDr. Tomáš Parák, Ph.D. (děkan FaF VFU Brno), prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc. (proděkan FaF UK Hradec Králové), prof. PharmDr. Martin Doležal, Ph.D. (předseda ČFS ČLS JEP), PharmDr. Zdeněk Blahuta (ředitel SÚKL), Mgr. Marek Hampel (předseda GML) či PharmDr. Lubomír Chudoba (president ČLnK) a MUDr. Jitka Chalánková (poslankyně PS PČR).

Součástí byl rovněž doprovodný kulturní program – páteční koncert kapely Létající rabín a nedělní komentovaná procházka po prostějovských památkách, včetně prohlídky radnice.

Bohužel i tento rok zůstal zachován smutný trend z předchozích ročníků každoročně klesajícího počtu účastníků (letos pouze cca 150) a Lékárnické dny už zdaleka nedosahují takové účasti, jako např. v Plzni či Kroměříži v letech 2011 a 2012.