XXVIII. Lékárnické dny v Kroměříži ve znamení rekordního zájmu lékárníků

Vloženo: 15.10.2012

Rekordní počet bezmála 350 lékárníků a lékárnic z celé České republiky se letos sjelo do nádherného moravského města Kroměříž na 28. ročník Lékárnických dnů, tradiční a největší lékárnické akce roku probíhající pod záštitou České farmaceutické společnosti a za mediálního partnerství farmaportálu APATYKÁŘ®.

Nosné téma – psychiatrie

Jednotlivá odborná medicínská sdělení, jejichž nosným tématem byla letos Farmakoterapie v psychiatrii, prezentovala opět řada odborníků – doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc., doc. MUDr. Klára Látalová, Ph.D., MUDr. Ilona Eliášová, MUDr. Tomáš Doležal, Ph.D., doc. MUDr. Radovan Přikryl, Ph.D., MUDr. Radim Kubínek, MUDr. Tamara Tošnerová.

Potěšitelný je trend z předcházejících let, a to stále rostoucí počet přednášejících lékárníků – Mgr. Martin Doseděl, Mgr. Jana Martinásková, PharmDr. Lucie Nedopilová, PharmDr. Pavel Grodza, Mgr. Martin Mátl, Mgr. Jiří Kotlář, Mgr. Marek Hampel či Mgr. Jan Pomykacz s velmi zajímavou zkušeností z lékárny Psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Tradiční zastoupení měly i obě farmaceutické fakulty – hradeckou reprezentovali prof. PharmDr. Alexandr Hrabálek, CSc., prof. PharmDr. Martin Doležal, Ph.D. a RNDr. Jana Kotlářová, Ph.D. a brněnskou doc. RNDr. Josef Kolář, CSc. a PharmDr. Tünde Ambrus, Ph.D. Poučný byl zejména přehled farmaceutického vzdělání prezentovaný děkanem Farmaceutické fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové.

Kazuistiky, aktuální témata

Letošní pečlivě sestavený program oživily také kazuistiky z klinické praxe, což se projevilo i na bohatší diskuzi po jednotlivých prezentacích.

Profesně laděné nedělní dopoledne – obohacené presidentem České lékárnické komory PharmDr. Lubomírem Chudobou o aktuální informace ze 100. kongresu Mezinárodní farmaceutické federace a evropské trendy v lékárenství – zakončila závěrečná panelová diskuze, které se mj. zúčastnil i vicepresident České lékárnické komory PharmDr. Stanislav Havlíček.

Lékárnické dny nejsou jen o odbornosti, ale rovněž o společenském setkání. Proto i letos měli pořadatelé jednu milou povinnost a v jejich průběhu předali věcný dar Mgr. Ladislavu Rumanovi z FN Plzeň (mj. pořádal loňský úspěšný ročník této akce v Plzni) k jeho významnému životnímu jubileu.

Pozvánka na příští rok

28. Lékárnické dny v Kroměříži, které opět nasadily laťku o něco výše, jsou minulostí. Za jejich perfektní průběh určitě patří velké poděkování lokálním organizátorům manželům Skopalovým.

Již nyní si však dovoluje portál APATYKÁŘ® společně s předsedou Sekce lékárenství České farmaceutické společnosti PharmDr. Pavlem Grodzou pozvat všechny Iékárníky na ty příští, dvacáté deváté.

Definitivní místo konání ještě není známo, nicméně horkými kandidáty jsou buďto tradičně koncipované zázemí královského města Kadaň nebo nádherné horské prostředí Wellness hotelu Vista v resortu Dolní Morava pod Králickým Sněžníkem.

Ať tak či onak, v říjnu 2013 nashledanou!

» FOTOGALERIE
Copyright © 2011-2016, dodavatel technického řešení webu: PharmDr. Martin Dočkal.