Západočeská metropole úspěšně hostila XXVII. Lékárnické dny

Vloženo: 23.10.2011

V Plzni se ve dnech 14.-16. října 2011 konaly 27. Lékárnické dny, největší každoroční akce českých lékárníků probíhající pod záštitou České farmaceutické společnosti. Letos se do západočeské metropole sjelo téměř 330 lékárníků. Mediálním partnerem akce byl portál APATYKÁŘ®.

Exkluzivní hosté

Odborným tématem letošních 27. Lékárnických dnů byla Farmakoterapie v endokrinologii a zhostila se jej velmi silná sestava přednášejících – doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc., MUDr. Hana Grégrová, prof. MUDr. Pavel Trávník, DrSc., prof. RNDr. Richard Hampl, DrSc. a exkluzivní host 27. Lékárnických dnů prof. MUDr. Josef Marek, DrSc.

Stále více přednášejí i lékárníci

Potěšitelným trendem je však stále narůstající počet přednášejících z řad lékárníků – Mgr. Sylva Klovrzová, PharmDr. Zbyněk Sklenář, Ph.D. a Mgr. Kateřina Horáčková, Mgr. Jiří Kotlář, Mgr. Martin Mátl.

Zejména sobotní blok individuální přípravy v lékárnách se těšil velké pozornosti, protože byly představeny receptury realizovatelné i v běžné veřejné lékárně.

Česká farmaceutická společnost se dlouhodobě snaží o propojení všech segmentů farmacie, proto byl letos silněji zastoupen také Státní ústav pro kontrolu léčiv (PharmDr. Zdeněk Blahuta, MUDr. Petra Vacková) a obě farmaceutické fakulty (RNDr. Jana Kotlářová, Ph.D. a doc. PhDr. Karel Král, CSc., PharmDr. MVDr. Vilma Vranová).

Tradiční závěrečná panelová diskuze – které se mj. zúčastnili i president České lékárnické komory PharmDr. Stanislav Havlíček a předseda představenstva Grémia majitelů lékáren Mgr. Marek Hampel – se věnovala tématům, jako je elektronický recept a eHealth v České republice, věrnostní systémy v lékárnách a bakaláři v oboru farmacie.

ČFS vsadila na prestižní prezentaci

Česká farmaceutická společnost tentokrát vsadila při prezentaci na prestižního partnera – největší český farmaportál APATYKÁŘ®. Ten zvolil intenzivní, vkusnou, správně načasovanou a promyšlenou mediální kampaň, která v maximální možné míře splnila svůj účel – kromě lékárníků dlouhodobě praktikujících totiž oslovila významný podíl mladých lékárníků, kteří dosud o podobné akci neměli tušení.

Z reakcí účastníků, ale i stále plného sálu až do posledních minut je zřejmé, že se letošní 27. Lékárnické dny v Plzni mimořádně vyvedly. Obrovský dík patří jak lokálnímu organizátorovi, Mgr. Ladislavu Rumanovi, tak i koordinátorovi Mgr. Jiřímu Kotlářovi.

Příští rok Kroměříž

Lékárnické dny se pravidelně střídavě konají v Čechách a na Moravě. Protože místo pro příští ročník už bylo vybráno, zve portál APATYKÁŘ® společně s předsedou Sekce lékárenství České farmaceutické společnosti PharmDr. Pavlem Grodzou ve dnech 12.-14. 10. 2012 všechny lékárníky do nádherného města Kroměříž.

Podcastová reportáž z 27. Lékárnických dnů

» FOTOGALERIE