XXIX. Lékárnické dny v Kadani ve znamení alergologie a imunologie

Vloženo: 06.10.2013

Lékárnické dny se konaly ve dnech 4.-6. 10. 2013 v prostorách Kulturního domu v Kadani. Oproti předcházejícím ročníkům byly, bohužel, ve znamení výrazně nižší účasti (jen okolo 160 účastníků).

Jednotlivá odborná medicínská sdělení, jejichž nosným tématem byla letos Farmakoterapie v alergologii a imunologii, prezentovala opět řada odborníků – prof. MUDr. Václav Špičák, CSc., MUDr. Štefan Vítko, CSc., MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc., prof. PharmDr. Martin Doležal, Ph.D., MUDr. Irena Krčmová, CSc. a doc. MUDr. Milan Teřl, Ph.D.

Své zastoupení měla i akademická obec – PharmDr. Petr Jílek, CSc., Mgr. Josef Malý, Ph.D. a praktikující lékárníci či IPVZ – PharmDr. Pavel Škvor, PharmDr. Pavel Grodza, PharmDr. Lucie Nedopilová.

Nedělní dopoledne se tradičně věnovalo současným problémům v lékárenství a svá sdělení prezentovali Mgr. Martin Mátl (MZ), Mgr. Michal Hojný (ČLnK), PharmDr. Petr Krpálek (GML), Mgr. Jan Babica (ČFM) a PharmDr. Josef Vaníček.

Mnozí z hostů se účastnili taktéž závěrečné panelové diskuze.

Součástí byl také doprovodný kulturní program (představení Divadla Navenek Kadaň – E. Kishon: Montekovic Julie).